Бъг в Windows 10 October 2018 Update спира интернета за някои приложения

0
154
Майкрософт бъг

След инсталирането на Windows 10 October 2018 Update (version 1809) някои потребители установиха, че приложенията, свалени от Microsoft Store загубват връзката си с интернет. В същото време приложенията от трети страни като различните браузъри работят без проблеми.

Ако се опитате да използвате приложение, което е свалено от магазина на Майкрософт и да се свържете с него към интернет, ще получите съобщението “Hmmm… Can’t reach this page”. Интернет браузърът Edge е една от засегнатите програми, но на негово място винаги може да се използва друг интернет браузър като Firefox, Chrome и пр.

От Майкрософт съобщават, че знаят за проблема и в момента работят за неговото отстраняване. Междувременно техен служител публикува начин потребителите сами да се справят с досадния бъг като просто трябва да разрешат IPv6 протокола на системите си.

Компанията от Редмънд съобщава, че възнамерява да пусне поправката за проблема с липсата на интернет при приложенията, свалени от Microsoft Store със следващите кумулативни ъпдейти при Patch Tuesday, който идва следващата седмица, но засега не е ясно дали ще успеят.

Въпреки убедеността на Майкрософт в качествата на Windows 10 October 2018 Update и липсата на бъгове, което беше ознаменувано с пропускане на тестовете в бързия, бавния и Release Preview кръговете, се оказа, че бъгове има, което беше очаквано, а решението им, разбира се, не е било правилно.

Засегнати са именно приложенията, на които от компанията толкова много държат, а подобен бъг е нормално да има в алфа или бета издание. За пореден път от Майкрософт пускат към потребителите продукт, който не е тестван достатъчно и не е изгладен, показвайки отношението си към своята потребителска маса, което не отговаря на поведението на компания от подобен ранг.

Прочетете още:  Хакери пуснаха кода на устройството за кракване на iPhone GrayKey
0/5 (0 Reviews)