Банка в Дания изоставя Windows Phone

0
45
Банка в Дания изоставя Windows Phone


Датската банка ABN AMRO последва общата тенденция и изоставя Windows Phone. Съветва потребителите да преминат към iOS или Android.

Голямата банка ABN AMRO от Дания очевидно вече не намира никакви причини да използва Windows Phone и от институцията са решили да спрат поддръжката на приложението си за тази платформа, малко след като и в Норвегия направиха това.

От банката съветват потребителите си да преминат към Android или iOS, като обясняват, че приложението за Windows Phone ще бъде изтеглено през юни месец тази година.

Като официална причина се посочва, че използването на Windows 10 Mobile има различни технически ограничения. Всъщност това е дипломатичен начин да се каже, че няма смисъл да се поддържа приложение за операционна система с толкова малък дял.

В същото време от ABN AMRO обясняват, че приложението за Android и iOS ще продължава да получава актуализации и светва потребителите да изберат едната от двете платформи.

Според проучвания на различни компании, Windows Phone има пазарен дял от едва 0.5%, като в същото време Android се радва на любовта на потребителите с пазарен дял от 85%. След Android се нарежда iOS с 14% потребление.

Предвид тези данни, не е трудно да се разбере защо всички компании, производители и разработчици залагат на операционните системи на Google и Apple.

В същото време от Майкрософт залагат големи надежди на нов проект, който ще предостави телефон, който няма да има нищо общо с устройствата в днешни дни и заявиха, че ще продължат да правят телефони.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Mint 19 излезе официално. Линкове за сваляне