Бързото зареждане на батериите при смартфоните се подобрява все повече

0
66
Бързото зареждане на батериите при смартфоните се подобрява все повече


Технологията Quick Charge 4+ на Qualcomm обещава с до 15% по-бързо зареждане в сравнение с Quick Charge 4, както и по-студена батерия.

Досегашната технология Quick Charge 4 успяваше да зареди батерия на 50% само за 15 минути, но сега идва Quick Charge 4+ и от Qualcomm обещават още 15% по-бързо зареждане и по-хладна батерия.

От Qualcomm анонсирахановото подобрение на своята технология за бързо зареждане на батерии, която се казва Quick Charge 4+. Тя излиза половин година след Quick Charge 4.

Quick Charge 4+ носи със себе си повишена ефикасност на батерията с 30%, 15% по-бързо зареждане спрямо Quick Charge 4 и по-студена батерия с цели три градуса.

Всичко това е постигнато с подобряването на различни функции като например Dual Charging, която технология представлява разделяне на тока с помощта на второ управление на мощността, както и подобряване на функциите за безопасност и термалния баланс.

Quick Charge 4+ следи постоянно температурата на корпуса и на батерията, като не позволява прегряване на устройството и повреда на Type-C конектора.

Първият телефон, който ще може да се възползва от Quick Charge 4+ е Nubia Z17, който ще бъде със Snapdragon 835 процесор.

От Qualcomm обясняват още, че всички устройства и аксесоари, които поддържат Quick Charge 4+, ще бъдат обратно съвместими с Quick Charge 3.0 и по-старите версии.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Apple пуска новите модели на iPhone на 12-и септември