BeagleBoard AI идва по подразбиране с Debian Linux

0
56
BeagleBoard AI Debian Linux

BeagleBoard фондацията обявиха официалната наличност на BeabgleBoard AI Single Board Computer (SBC), която идва по подразбиране с Debian Linux.

След като беше обявен за пръв път през февруари тази година, сега мини-компютърът излезе официално и идва на цена от $125. Според разработчиците той запълва празнината между малките Raspberry Pi и подобни компютри и десктоп компютрите, а главното му предназначение е за използване при самоуправляеми (автономни) автомобили.

Мини-компютрите на Beagleboard са наистина добра алтернатива на Raspberry-Pi, като производителят се опитва да предостави ултра-компактен хардуер с добра мощност, който използва операционна система с отворен код в лицето на Debian и предизвиква разработчиците на изкуствен интелект.

BeagleBoard AI се превръща във втория най-мощен SBC компютър на компанията след BeagleBoard Black, използвайки по-модерен Sitara AM5729 процесор, който се състои от два Dual ARM Cortex-A15 RISC микропроцесора с честота от 1.5 GHz, 2.5MB супер бърз L3 кеш, 1GB RAM и 16 GB eMMC флаш пространство.

Платката поддържа до 2GB DDR3, възможност за възпроизвеждане на 1080P @60 FPS, 4k @15 FPS H.264 кодиране и декодиране, има две двуядрени, препрограмируеми Real-Time Unit субсистеми. Освен това Beaglebaord AI получава и пълна хедър и механична съвместимост с BeagleBoard Black.

Графичният процесор е PowerVR Series X5T, който се използва в редица известни Series of Chips (SOC) чипове като Samsung Exynos 5410 octa, Z2580, MediaTek MT6589, Intel Atom Clovertail+ и др.

Що се отнася до свързаността, BeagleBoard AI идва с двубандов Gigabit Ethernet порт, USB Type C порт, micro-HDMI и Bluetooth.

Изпълнителният директор на BeagleBoard.org Кристин Лонг ще превъзхожда другите подобни мини-решения. Фондацията се опитва да предостави новия SBC на конкурентна цена и според тях той ще промени играта на пазара.

Прочетете още:  Излезе NVIDIA 440.82 Linux драйвърът с поправка за DOOM Eternal

Повече за BeagleBoard AI с Debian можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments