Best Buy потвърждава лошите продажби на iPhone

0
29
iPhone

В медийното пространство от известно време вървят слухове, че продажбите на новите iPhone модели от 2018-а година на Apple не се представят според очакванията и всъщност печалбите на компанията вървят надолу. И докато от Apple запазват пълно мълчание около продадените бройки, техен ритейлър ни позволява да се запознаем с данните, които показват именно влошаване на показателите.

Best Buy потвърждава лошите продажби на iPhone 7

От изнесените в Thinknum данни се вижда, че след пик през септември, продажбите на iPhone моделите от 2018-а тръгват надолу. iPhone XS модела във вариант с 512GB пространство бележи най-голям спад. Първоначално устройството е било на 17100 място в листата с най-желани продукти на Best Buy, но в момента бележи незавидното 38000 място.

Best Buy потвърждава лошите продажби на iPhone 8

Интересен е фактът, че iPhone XS Max във вариант с 512GB пространство бележи по-нисък спад и има повече продажби, въпреки по-високата си цена спрямо другите устройства от линията. Въпреки това продажбите са далеч под очакваните от Apple.

Best Buy потвърждава лошите продажби на iPhone 9

Това със сигурност са много лоши новини за Apple, които са свикнали на сляпата поддръжка на своите фенове, която обаче този път не се оправдава. От компанията дори се решиха на по-агресивни дейсктвия като предлагат различни намаления на цените, което не е характерно за бранда, но и това не води до желания ефект.

Очакванията на специалистите са за още по-голямо понижаване на продажбите в началото на 2019-а година след временния и очакван пик по празниците.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт публикуваха Windows 10 Redstone 5 (Fall 2018) Build 17730
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments