Бета версиите на Linux Mint 18.3 “Sylvia” Cinnamon и MATE излизат тази седмица

0
45
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне

Разработчиците на GNU/Linux дистрибуцията Mint обявиха днес в анонс, че бета версиите на Linux Mint 18.3 “Sylvia” във вариантите с графични среди Cinnamon и MATE излизат тази седмица.

Анонсът за официалното излизане ще бъде направен до дни, а разработчиците се надяват да получат обратна връзка от потребителите за всякакви мнения и проблеми, които да могат да бъдат поправени своевременно до излизането на финалното издание.

При Linux Mint 18.3 са добавени някои нови функции и подобрения. Екипът възнамерява да премести документацията на дистрибуцията в услугата „Read the Docs„, където тя ще може да придобие подобрена структура, да се актуализира, превежда и допълва много по-лесно, отколкото досега.

Услугата Read the Docs е избрана главно заради възможността на платформата да разделя съдържанието, позволява лесното писане, преводът се изпълнява автоматично и дава възможност за създаване на документи както онлайн (HTML), така и офлайн (PDF/ePUB).

Документацията ще бъде написана на eStructuredText (RST) и контролирана версия в Github. За генерирането на черновите за превод екипът ще използва Gettext и те ще бъдат импортирани в Launchpad.

След подобренията при Linux Mint 18.3 “Sylvia” се забелязват по-лесна инсталация на Skype, WhatsApp и Google Earth, посредством софтуерния мениджър, по-добра поддръжка по подразбиране за проверка на правописа при руски, португалски, английски, френски, немски, испански.

При MATE е подобрено mintmenu в частта му при наскоро използваните приложения, както и са извършени редица подобрения при KDE и Xfce, но засега разработчиците не съобщават подробности около тях, защото е твърде рано. Тези промени ще се появят след изданията с Cinnamon и MATE.

Прочетете още:  Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10

Повече детайли относно Linux Mint 18.3 Beta можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)