Bitcoin балонът ще се спука, цените продължават да падат

0
51
Bitcoin балонът ще се спука

Изпълнителният директор на JPMorgan Jamie Dimon заяви на Financial Services Conference в Бъркли, че балонът Bitcoin ще се спука. Предвижданията са, че стойността му ще продължи да спада и ще бъде отбелязано ново дъно от $3000.

Само за този месец при Bitcoin се отбелязва огромен спад, а това изказване допринася още за покачване на несигурността.

След като от Китай издадоха заповед за затваряне на борсите, цената моментално се срина с 7.3% в САЩ, а малко след това беше отбелязан още един спад от 3.9%.

В момента Bitcoin се търгува за $3870, което е доста по-ниско от стойността само отпреди 12 дни, на 2-и септември, когато той се търгуваше за $5000.

Според CoinDesk подобно негативно изказване от страна на инвестиционната банка не е изненадващо и че тези институции са по принцип негативно настроени към криптовалутата. От CoinDesk също така предричат и спад на Bitcoin до $3000.

Китайските власти вече забраниха Initial Coin Offering (ICO) финансовите операции и ги обявиха за нелегални, като дори накараха компаниите, които са получили дивиденти от подобна дейност да върнат средствата на инвеститорите.

В същото време от The Economic Times съобщават, че Индийската банка е инициирала проучване на на така наречените „non-flat“ криптовалути, понеже не одобряват Bitcoin, която е „flat“ криптовалута.

Целта на проучването има за цел евентуалното дигитализиране на индийската рупия.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Sony Xperia X2 ще излезе в началото на следващата 2017-та година