Bitcoin бележи спад от 70%. Над 800 криптовалути вече не съществуват

0
56
Bitcoin бележи спад от 70%. Над 800 криптовалути вече не съществуват

След като много специалисти определиха 2017-а за година на криптовалутите, когато Bitcoin отбеляза повишение на стойността си от невероятните почти $20 000 и когато се появиха много други криптовалути, които също се представяха много добре, сега след по-малко от година по-късно, ситуацията се промени коренно.

Според сайта Dead Coins, който следи за измамни схеми и изчезващи валути, над 800 криптовалути са престанали да съществуват, което отбелязва надуването на балона, отбелязват от cnbc. През миналата година Initial Coin Offering (ICO) сделките достигнаха до обща стойност от $3.8 млрд., а за тази година повишението е многократно – $11.9 млрд.

Това повишение в ICO се дължи на факта, че много нови компании създават свои собствени дигитални криптовалути, използвайки ICO процеса, тяхната цена е ниска, а инвеститорите смятат, че могат да извадят големи печалби от тях за в бъдеще.

Голяма роля на пазара играе и цената на Bitcoin, която отбелязва голям спад с около %70, а допълнително влияние оказва скорошният пробив от хакери на две южнокорейски борси за криптовалута. Въпреки влошената ситуация обаче, много специалисти считат, че пазарът ще се възстанови. Преди два дни изпълнителният директор и създател на BitMEX Arthur Hayes направи прогноза за cnbc, че до края на тази годинат Bitcoin ще достигне стойност от $50 000.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Инцидентно изтече информация за iPhone XS и за Apple Watch 4