BlackBerry съди Facebook за кражба на технологии

0
888

BlackBerry в лицето на TCL заведоха дело срещу Facebook, WhatsApp и Instagram, с твърдението, че са нарушени патенти свързани с тяхното приложение за съобщения BlackBerry Messenger (BBM), съобщават от Ройтерс.

BlackBerry са се опитали в продължение на няколко години да проведат диалог с Facebook, но липсата на резултати е довела до решението за завеждане на дело. От компанията твърдят, че Facebook и филиалите на компанията са създали мобилни приложения за съобщения, които използват иновации на BlackBerry, потребителски интерфейс, функции, които увеличават функционалността, иновативни решения относно сигурноста, които компоненти са донесли търговския успех на марката BlackBerry.

От BlackBerry твърдят, че са нарушени седем техни патента, които са свързани с икони с цифри при пристигане на нови съобщения, криптографско генериране на ключове, мобилни игри и мобилни съобщения. Те искат от съда да признае, че Facebook използват тяхна интелектуална собственост и ако това бъде признато, то може да доведе до драстични промени в приложението за съобщения на Facebook или дори до спирането му. Най-вероятно обаче дотам няма да се стигне и ще бъде постигнато извън съдебно споразумение.

Заместник главният съветник на Facebook Paul Grewal обаче е на друго мнение. Той заявява, че този съдебен иск е отражение на западналия бизнес със съобщенията на BlackBerry и според него от компанията вместо да въвеждат иновации, се чудят как да изкарат пари от иновациите на другите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето как да заключим Windows 10 Home/Pro като Windows 10 S
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments