Braiins OS: Първата Linux-базирана операционна система за копаене на криптовалута

0
199
Braiins OS: Първата Linux-базирана операционна система за копаене на криптовалута

Braiins Systems, компанията, която стои зад Slush Pool, аносира наличността на Braiins OS – първата в света Linux-базирана операционна система за добиване на Bitcoin и други видове криптовалута.

Първото издание на Braiins OS е базирано на OpenWrt, а кодът може да бъде видян тук. Както може би повечето потребители знаят OpenWrt е Linux-базирана операционна система и е изключително гъвкава, което дава неизброими възможности пред Braiins OS.

От Braiins Systems заявяват, че с наличните към момента варианти за добиване на криптовалута има множество проблеми, а с новия миньорски софтуер Braiins OS от компанията целят да направят копаенето на криптовалута много по-лесно както за самите хора, които добиват валутата, така и за миньорските пулове (mining pool).

Braiins OS има някои много добри качества като например намаляване на използваната електроенергия с 20%, позволява свалянето на имиджи на Antminer S9 and DragonMintT1, операционната система също така следи и за състоянието на хардуера и създава доклади за грешките и представянето на системата.

Към момента Braiins OS е в алфа стадий на разработка и разработчиците умоляват потребителите да тестват софтуера и при намерени проблеми да ги уведомят.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 е антика, смята Android дизайнер