Браузърът Edge може да дойде при Android и iOS

0
32
Браузърът Edge може да дойде при Android и iOS


Нова информация показва, че от Майкрософт обмислят да направят интернет браузъра Edge кросплатформен и той да стане наличен за Android и iOS потребителите.

Въпреки големите усилия, които влагат Майкрософт в своя нов браузър, който замести Internet Explorer, той не бива приеман добре от потребителите, а пазарният му дял е на дъното на класацията.

Една от причините, е че той не се предлага никъде другаде, освен при устройствата, които използват Windows 10, а като се има и предвид нищожният пазарен дял на Windows 10 Mobile, нещата трудно биха могли да изглеждат по друг начин.

За да решат този проблем, от Майкрософт обмислят да направят Edge кросплатформен и по този начин той да бъде наличен при Android и iOS, където да се яви конкуренция на Mozilla Firefox, Safari и Google Chrome, съобщава френският сайт [url=http://www.frandroid.com/marques/micros … s-exclusif“ target=“_blank“ rel=“nofollow]FrAndroid[/url].

Ако това наистина се случи, Edge ще може да се възползва от предимствата на интеграцията, благодарение на дигиталния асистент Cortana, който вече се предлага за тези две платформи.

Разбира се, функции като синхронизация на отметките и историята също ще са сред опциите, на които ще се наблегне и ще се разчита на тях за привличане на допълнителни потребители.

Преди от Майкрософт изразиха мнение, че не обмислят преминаване към други платформи и Edge ще се предлага само за Windows 10 или поне до момента, в който според тях не е напълно готов за тази платформа.

Изглежда, че от компанията считат, че този момент е настъпил и по всяка вероятност скоро ще започне разширяването и към други платформи.

Прочетете още:  Излезе Mesa 19.2.6 като спешна поправка

Подобно разширяване обаче ще има и своите трудности, като например от Apple изискват от всички разработчици на браузъри да използват техния енджин за рендиране Safari, което означава, че специалистите от Майкрософт имат тепърва да свършат много работа.

Засега от Майкрософт не са потвърдили официално информацията, но подобен ход има своята логика, ако искат да получат повече потребители за Edge.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments