Браузърът Opera 50 получава защита срещу неправомерно използване на компютъра ви за копаене на криптовалута

0
59
Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android

От Opera Software работят по нова функция за защита на потребителите от cryptojacking или казано на български – защита срещу неправомерно използване на компютъра ви за копаене на криптовалута.

Функцията ще се появи във версия 50 на интернет браузъра и се казва “NoCoin (Cryptocurrency Mining Protection)”. Към момента тя е налична в бета RC изданието на Opera и е интегрирана във вградения инструмент за блокиране на реклами.

Опцията може да бъде намерена и включена много лесно. Потребителите трябва само да отидат до Settings->Basic и да я намерят между другите опции за блокиране на реклами, отваряне на стартова страница и пр.

Браузърът Opera 50 получава защита срещу неправомерно използване на компютъра ви за копаене на криптовалута 5

От Opera Software обясняват, че опцията NoCoin ще спира скриптовете за копаене на криптовалута по подобен начин на този, по който го прави и техният вграден механизъм за блокиране на реклами.

Браузърът Opera 50 получава защита срещу неправомерно използване на компютъра ви за копаене на криптовалута 6

Поддържаните към момента криптовалути са Bitcoin, Litcoin и Ethereum. Интересно е защо не е добавена криптовалутата Monero, която сега се добива неправомерно члез широкомащабни зловредни кампании, които засягат Windows и Linux машини, както и Android устройства.

Освен новата функция за защита срещу неправомерно използване на компютъра ви за копаене на криптовалута, в новата версия на Opera 50 има и подобрена VR360 поддръжка за Oculus и Chromecast, а Chromium е обновен до версия 63.0.3239.84.

Линкове за сваляне на новата бета RC версия на Opera 50, както и още информация относно промените при него, можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  OnePlus са оставили огромна задна врата в софтуера си