Браузърът Опера дава напълно безплатен VPN и за Андроид

0
44
Браузърът Опера дава напълно безплатен VPN и за Андроид


Преди няколко дни екипът на интернет браузъра Опера анонсира, че пускат абсолютно безплатна VPN услуга, която се казва Opera Free VPN.

С тази своя стъпка Опера се превръщат в първия от големите играчи на пазара, който имплементира подобна функция. Сега вече няма да е необходимо потребителите да плащат за VPN и да свалят допълнителни добавки, за да могат да защитят своите данни и информация.

След като пуснаха тази услуга преди няколко седмици в бета версията за десктоп, както и с отделно приложение за iOS, сега тази функция е достъпна и за браузъра Опера при Андроид устройствата.

Opera Free VPN ще дава на потребителите това, което дава всеки един VPN – ще скрива тяхната самоличност, давайки им пълна анонимност, ще скрива техния IP адрес и местоположение, ще прескача географските ограничения и ще поддържа връзката сигурна. Могат да се избират редица държави, от които потребителят да се инициализира в интернет и да се скрие реалната държава, откъдето сърфира.

Новата функция съдържа в себе си и блокиране на проследяването от различни реклами и няма никакво ограничение в трафика, като може да се използва постоянно. За Андроид устройствата също така има инструмент за тестване на безопасността на конкретна безжична мрежа и ако намери потенциални слабости в нея, ще ви посъветва да пуснете VPN сигурната връзка.

Според проучванията на екипа на Опера, потребителите използват VPN, поради няколко основни причини:

– За по-добър достъп до интернет (38%) – За да запазят анонимността си (30%) – За да достъпят забранени в тяхната страна сайтове и мрежи(28%) – За да достъпват забранени сайтове докато са на работа (27%) – За да комуникират с приятели/роднини в чужбина (24%) – За да достъпват сайтове с новини, които са забранени в тяхната държава (22%)

Прочетете още:  Debian 10.1 се очаква след месец
0/5 (0 Reviews)