Браузърът Opera отваря още по-бързо страниците

0
16
Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android


В последната версия на браузъра Opera има нова функция, която се нарича „Instant Page Loading“ и спомага за още по-бързо отваряне на страниците. добавени са и други оптимизации.

Двете основни промени в последната версия на браузъра Opera са функцията „Instant Page Loading“ и Profile Guided Optimizations (PGO). За съжаление PGO е налична само за Windows.

Новата функция „Instant Page Loading“ при Opera представлява още една от множеството стъпки направени от разработчиците на този браузър за бързо зареждане на страниците. Въпреки че използва енджина на Google Chrome, той е по-бърз дори и от него в тази насока.

Технологията Instant Page Loading дава възможност на браузъра да предскаже кой сайт искате да отворите още докато го пишете и да го отвори още преди да сте натиснали ентър.

„Instant page loading е технология, която предсказва за кой сайт пишете адреса. Веднага щом този сайт бъде разпознат, той започва да се зарежда преди да сте натиснали ентър. Технологията става по-умна с времето и се учи кой URL адрес води до конкретен сайт. В допълнение, ако търсите за нещо в адрес бара, Instant Page Loading ще зареди във фонов режим и резултатите, които е вероятно да бъдат цъкнати впоследствие“, обяснява Krystian Kolondra от Opera.

В Opera за Windows има и Profile Guided Optimizations, които водят до 13% по-бързо стартиране на браузъра и по-високи резултати в някои JavaScript тестове.

Тези оптимизации засега са налични само за Windows, въпреки че Linux има достатъчно добра GCC и Clang поддръжка.

Повече информация относно новите функции можете да научите в официалната страница на Opera.

Прочетете още:  Излезе Proton 5.0-7
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments