Браузърът Opera вече предлага Facebook Messenger и WhatsApp интеграция (видео)

0
896
Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android


От Opera Software съобщиха, че новият билд на браузъра Opera се „преражда“ с интеграция за Telegram, Facebook Messenger и WhatsApp.

В най-новия билд от 45-та серия на браузъра Opera, който е с кодово наименование „Reborn“ (прероден), потребителите вече могат да стартират и използват WhatsApp, Facebook Messenger и Telegram, без да им се налага да напускат самия браузър.

Вместо това потребителят може просто да отвори чата от вградения страничен панел, а също така да го закачи някъде в работното пространство или дори до отворените табове.

Ако сте отворили повече от едно приложение, то между различните чатове може да се превключва и с клавишната комбинация CTRL + SHIFT + m при Linux и Windows.

Браузърът Opera вече предлага Facebook Messenger и WhatsApp интеграция (видео) 3

„Едновременното сърфиране в интернет и чатенето вече е трудно и неефективно, защото трябва да превключвате между различните табове, за да отговаряте на съобщенията.

Вярваме, че това трябва да се промени. Затова ви предоставяме Opera Reborn – първият браузър, който позволява вградени приложения за чат, без да има нужда да се инсталират допълнителни приложения и добавки“, казва Krystian Kolondra в блог пост.

Допълнително в Opera Reborn идват нови контроли и икони в страничната лента за управление, както и вече се предлагат тъмна и светла тема.

Има и подобрения при бързодействието, като от Opera обясняват, че при Windows все повече типове видео ще се поддържат от хардуерното ускорение на видео картата, което ще позволи повече кадри, по-високи резолюции и по-дълъг живот на батерията при мобилните устройства и лаптопите.

Новата версия на браузъра Opera можете да свалите безплатно от тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Ubuntu 17.10 Beta 2. Линкове за сваляне