Бразилското правителство ще направи най-голямата си поръчка на продукти на Майкрософт

0
29
Бразилското правителство ще направи най-голямата си поръчка на продукти на Майкрософт


Бразилското правителство ще направи най-голямата си поръчка на продукти на Майкрософт до момента, като се отдалечава от модела на отворения код.

Бразилското правителство възнамерява през следващите няколко месеца да направи най-голямата си поръчка на продукти на Майкрософт до момента.

Целта на поръчката ще бъде стандартизация на IT продуктите, както и оптимизиране на разходите между различните ведомства.

Продуктите ще бъдат доставени при предварително договорени цени за период от 12 месеца, без предоставянето на допълнителни услуги. Най-вероятните продукти, които ще бъдат закупени от ведомствата са Windows 10, Windows Server и Office.

Бъдещата покупка на продукти на Майкрософт е най-голямата, която е правена до момента от бразилското правителство и също така отбелязва оттегляне от модела на отворения код, който биваше окуражаван в сектора от 2003-та година насам.

Идеята на правителството да се използват продукти с отворен код беше да се намалят разходите за лицензи, а също така и да се стимулират местни компании, които да разработват продукти за правителствените ведомства.

Тази идея обаче не сработи, поради липсата на квалифицирани кадри, както и липса на разработчици, които да пишат софтуера.

Въпреки предстоящата поръчка от бразилското правителство ще внимават, защото правителственият сектор в страната е под голям натиск за намаляване на разходите, както и бюджетите им бяха орязани драстично.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  NVIDIA помага на Linux с публикуване на документация