Canonical навлизат при облачния Android гейминг с Anbox Cloud

0
63
Canonical навлизат при облачния Android гейминг с Anbox Cloud

Anbox Cloud е новото начинание на Canonical, с което те навлизат в облачния Android гейминг.

От Canonical съобщиха, че навлизат в Android облачния гейминг с новата си услуга Anbox Cloud. Anbox Cloud представлява мобилна облачна платформа за изчисления, която използва контейнери с мобилната операционна система Android като гост операционна система.

От Canonical ще ви помогнат да създадете ваша персонализирана платформа и да инсталирате вашите приложения, за да сте готови да излезете на пазара възможно най-бързо. От компанията обясняват, че освен за приложения, Anbox Cloud може да се използва и за видео игри, които се намират на всяко едно Android мобилно устройство – индустрия, която нараства с всеки изминал ден.

Anbox Cloud премества Android от вашето устройство в облака като позволява изграждането на екосистема от игри и предоставянето им до още повече потребители, при това независимо от тяхната операционна система или устройство, като изчисленията се извършват в облака, без да се натоварват устройствата на потребителите.

Anbox Cloud е изграден с необходимата инфраструктура и графична поддръжка, като прави преместването на вече съществуващи игри почти без усилия. Използвани са модерни технологии, които помагат да се намалят разходите и които позволяват по-голяма наситеност на контейнерите от досега съществуващите решения. На клиентите се предоставя избор от хардуер, който отговаря на техните нужди и дава възможност за оптимизиране на разходите.

За да могат да посрещнат специфичните нужди на гейминга, от Canonical си партнират с ключови производители на хардуер и провайдъри на облачни услуги, за да могат да се изградят възможно най-оптимизираните облачни решения. Задоволявайки всички нужди и най-вече интензивността на изчисленията на графичните процесори, Anbox Cloud позволява извличането на максимума от наличния хардуер.

Прочетете още:  Microsoft публикуваха поправка за проблем при .NET Framework, предизвикан от други ъпдейти

При Anbox Cloud се използва разработваната от Canonical Linux дистрибуция Ubuntu 18.04 LTS с LXD контейнери и техните технологии Juju и MAAS, комбинирани с Ubuntu Advantage програмата за поддръжка на Canonical. Anbox Cloud е оптимизиран за Intel-базирани х86 платформи и Ampere ARM сървъри.

Новата услуга предоставя стабилна основа, която може да се променя според нуждите. Например, ако клиентът иска да имплементира персонализиран стрийминг протокол, то това е възможно чрез написването на плъгин и интегрирането му посредством предоставените hooks за персонализация в контейнерите. За да направи този процес още по-лесен, от Canonical предоставят SDK, богата документация с примери за плъгини и инженерни услуги.

Като цяло Anbox Cloud представлява богата на функции платформа за изграждане на инфраструктура за услуга за облачен гейминг, предлагаща оптимално използване на предлагания хардуер, при това на ниски цени.

Повече за Anbox Cloud можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)