Canonical приготвят нов PPA за Ubuntu 17.10, за да могат потребителите да тестват най-новите Linux ядра

0
34
Ubuntu


От Canonical анонсираха в Twitter, че Linux Kernel 4.11 базираните пакети вече са налични за публично тестване в хранилищата на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark).

За да е по-лесно тестването на последното налично стабилно Linux ядро, от екипа на Canonical са добавят нов PPA (Personal Package Archive).

Новият PPA е само с тестови цели и на потребителите не се препоръчва да го използват, освен ако нямат достатъчно опит и ако искат да помогнат, като съобщават на разработчиците различни проблеми, на които са се натъкнали.

The Kernel team at @Canonical has a new v4.11 based kernel in the Artful archive available for testing! https://t.co/JlRhTMo8Kh
— Ubuntu (@ubuntu) June 9, 2017

Ако се чувствате достатъчно подготвени, то можете да добавите новият PPA за Linux Kernel 4.11 базираните пакети само с тези две команди в терминал:

sudo add-apt-repository ppa:canonical-kernel-team/ppa

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade

В същото време от Canonical работят и по подготовката за преминаването на пакетите към Linux ядро версия 4.12, която версия изглежда, че ще е по подразбиране за Ubuntu 17.10, която очакваме да се появи на 19-ти октомври 2017-та година.

По-късно този месец на 29-ти юни ще се появи първата алфа на Ubuntu 17.10, но тя ще е само за някои от разновидностите на Linux дистрибуцията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPad батерия евакуира офис на Apple в Холандия