Canonical работят по подобряването на Ubuntu 17.10 в различни аспекти

0
17
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


От Canonical работят по подобряването на идващата през есента версия на GNU/Linux дистрибуцията Ubuntu 17.10 „Artful Aardvark“.

Сред акцентите са мрежови подобрения, подобрения при аудио, видео и bluetooth, разбира се и много други вече осъществени и бъдещи промени, сред които преместването на бутоните в лентата от ляво вдясно.

Множество пакети са с най-нова актуализирана версия, взети от Debian Unstable хранилището, както са актуализирани и различни приложения и компоненти към GNOME 3.26 Beta.

Работи се усилено върху подобряване на видео ускорението при браузъра Chromium, за да може то да бъде пуснато по подразбиране, както и проблеми с изтичания на RAM памет при този браузър.

Последните кръпки засега показват до 50% по-ниско използване на процесора при използването на VA API с Intel.

Свършена е много работа и при аудио поддръжката като PulseAudio е олекотен чрез премахване на поддръжката за Android. Will Cooke от Canonical обяснява, че това ще им позволи по-лесна поддръжка и ще доведе до по-малко грешки и бъгове.

Към промените при аудиото може да се спомене и нов алтернативен панел за музикалния плейър Rhythmbox, който предлага по-изчистен потребителски интерфейс.

Сред мрежовите промени, които ще намерят място в Ubuntu 17.10 „Artful Aardvark“ са серия от кръпки, които позволяват на потребителите да пускат или спират Network Connectivity Checker чрез нов бутон, който е имплементиран в панела за поверителността в GNOME Control Center.

В GNOME Control Center също така е добавена и Power Off опция, която потребителят може да активира като действие, което да гаси компютъра при натискането на бутона за спиране и пускане на машината.

Прочетете още:  Майкрософт разработват олекотена версия на Windows 10

Will Cooke казва, че тази опция ще бъде имплементирана в GNOME Control Center 3.25.90 (3.26 Beta), което вече показва със сигурност, че Ubuntu 17.10 ще бъде с GNOME 3.26.

0/5 (0 Reviews)