Chrome OS 74 ще предостави Linux поддръжка за аудио и видео ускорение

0
77
Chrome OS 74 ще предостави Linux поддръжка за аудио и видео ускорение

Поддръжката на Linux приложения при операционната система Chrome OS, която се използва от Pixelbook устройствата, беше обявена преди година от Google, но инициативата, известна като Project Crostini е все още в бета вариант и към момента има доста ограничения и трудности.

Един от големите проблеми е липсата на видео и хардуерно ускорение за Linux приложенията при Chrome OS, но от Google изглежда ще променят това с идването на Chrome OS 74, съобщават от About Chromebooks, които са намерили промени в кода, които показват, че поддръжката ще се появи в най-скоро време.

Тук обаче има една уловка – потребителите все още няма да могат да използват видео чат приложения, защото към момента Project Crostini не поддържа нито една камера, а също така, въпреки че ще бъде добавена поддръжка за аудио изходен сигнал, то все още няма поддръжка за входен сигнал, защото от Google забраняват достъпа до микрофоните.

Осигуряването на входен сигнал налага промяна на правата за достъп към микрофона за Linux приложенията, което трудно се вмества в концепцията на Google, че Chrome OS е най-сигурната операционна система в света, използваща изолирана среда за стартиране на различните програми.

Chrome OS 74 се очаква да излезе официално на 30-и април 2019-а година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Играта Shadow of the Tomb Raider идва и за Linux благодарение на Feral Interactive