Chrome ще може да се стартира на Windows 10 S, дори и от Google да не искат това

0
45
Windows 10 Cloud Restore


Има много големи компании, които не са пуснали специални приложения за Windows 10 и Google е една от тях, въпреки че има голямо търсене за техните приложения като Chrome, Gmail и др.

Това Google да стои далеч от Windows 10 платформата, може би се дължи на политиката, която от Майкрософт въведоха относно универсалните приложения (UWP) в магазина, но като цяло те не изявяват особен интерес.

В Windows 10 S са забранени дори и Linux дистрибуциите, които от Майкрософт лично са одобрили.

Сега обаче се оказва, че все пак Google Chrome ще може да дойде при Windows 10, при това без каквото и да било действие от страна на Google.

Citrix стартираха приложение с името Citrix Receiver, което е специално създадено за Windows 10 S, което вече се намира в Windows Store и позволява стартирането на Win32 приложения, които дори може да не са налични в магазина.

Само по себе си приложението Citrix Receiver е UWP и поради тази причина ще може да се използва както на десктоп, така и на смартфон, като дори поддържа Continuum при Windows 10 Mobile. Поради този начин на потребителите се дава възможност да стартират Google Chrome, когато работят на по-голям екран, използвайки телефона си.

В днешен блог пост от Citrix обясняват, че Windows 10 S е заключен към Windows Store приложенията, което ние знаем отдавна и което означава, че много Win32 приложения, които все още не са се появили в магазина на Майкрософт, няма да могат да бъдат стартирани.

Ако обаче имате наистина важни програми, без които не можете, то от компанията посочват, че може да се използват Citrix XenApp и XenDesktop.

Прочетете още:  Холивуд преминава на отворен код

Citrix Receiver дава възможността за стартиране на Win32 приложения под Windows 10 S, което прави възможно и използването на Google Chrome, въпреки факта, че той не е наличен в Windows Store, като същото се отнася и за Mozilla Firefox и много други приложения и браузъри.

Това според Citrix дава повече гъвкавост на Windows 10 S, заедно с неговите качества като цената и сигурността.

0/5 (0 Reviews)