Chromium-базираният Edge на Майкрософт може да използва два енджина

Microsoft Edge Chromium

От Майкрософт все още предстои да пуснат ново издание за тестване на своя нов интернет браузър, който използва Chromium за основа, но вече изтеклата версия в интернет дава представа за някои насоки, в които ще се развива новият проект на компанията.

Сега нова информация, изнесена от WalkingCat в Twitter сочи, че от Майкрософт възнамеряват да имплементират поддръжка за два различни енджина в браузъра. Единият енджин, както вече е известно, ще е Blink на браузъра Chromium, а другият MSHTML – на Internet Expolrer. Възможността за използването на два енджина от новия Edge най-вероятно ще бъде насочена към корпоративните клиенти на компанията.

До това предположение сочи наличието на нова функция в последната версия на Microsoft Edge в секцията с инструментите, която позволява отварянето на табове с използването на енджина на Internet Expolrer. Засега новата опция не работи, но най-вероятно ще е в завършен вид с излизането и на новия браузър.

Chromium-базираният Edge на Майкрософт може да използва два енджина 1

И докато новата функция с двата енджина при Edge все още не е потвърдена официално, то тя има своята логика. По този начин от Майкрософт ще се опитат да предоставят подобрена поддръжка за бизнеса, който ще може да продължи да използва своите по-стари приложения, които са оптимизирани за Internet Expolrer, но ще може и да използва всички новости и бързина, които дава Chromium.

Като краен срок за официалното пускане на preview издание от Майкрософт посочиха началото на 2019-а година, което може би означава, че то ще излезе всеки момент. Финалното издание на Chromium-базирания Edge се очаква да излезе по-късно тази година и ще бъде налично за Windows и по-старите му версии и за macOS. Той няма да е наличен за Linux, въпреки цялата любов, която Майкрософт демонстрират към него, когато трябва да се възползват от свободните му продукти и технологии.

Прочетете още:  Проблемите с функционалността на Skype услугата продължават
0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за