Chromium-базираният Edge на Майкрософт може да използва два енджина

0
30
Microsoft Edge Chromium

От Майкрософт все още предстои да пуснат ново издание за тестване на своя нов интернет браузър, който използва Chromium за основа, но вече изтеклата версия в интернет дава представа за някои насоки, в които ще се развива новият проект на компанията.

Сега нова информация, изнесена от WalkingCat в Twitter сочи, че от Майкрософт възнамеряват да имплементират поддръжка за два различни енджина в браузъра. Единият енджин, както вече е известно, ще е Blink на браузъра Chromium, а другият MSHTML – на Internet Expolrer. Възможността за използването на два енджина от новия Edge най-вероятно ще бъде насочена към корпоративните клиенти на компанията.

До това предположение сочи наличието на нова функция в последната версия на Microsoft Edge в секцията с инструментите, която позволява отварянето на табове с използването на енджина на Internet Expolrer. Засега новата опция не работи, но най-вероятно ще е в завършен вид с излизането и на новия браузър.

Chromium-базираният Edge на Майкрософт може да използва два енджина 3

И докато новата функция с двата енджина при Edge все още не е потвърдена официално, то тя има своята логика. По този начин от Майкрософт ще се опитат да предоставят подобрена поддръжка за бизнеса, който ще може да продължи да използва своите по-стари приложения, които са оптимизирани за Internet Expolrer, но ще може и да използва всички новости и бързина, които дава Chromium.

Като краен срок за официалното пускане на preview издание от Майкрософт посочиха началото на 2019-а година, което може би означава, че то ще излезе всеки момент. Финалното издание на Chromium-базирания Edge се очаква да излезе по-късно тази година и ще бъде налично за Windows и по-старите му версии и за macOS. Той няма да е наличен за Linux, въпреки цялата любов, която Майкрософт демонстрират към него, когато трябва да се възползват от свободните му продукти и технологии.

Прочетете още:  Нескопосан ъпдейт за Windows 10 оставя потребителите без интернет
0/5 (0 Reviews)