Chromium-базираният Edge на Майкрософт вече е наличен официално за тестване

0
904
Microsoft Edge Chromium

След като преди известно време изтече в интернет, от Майкрософт най-сетне обявиха официално тестова версия на своя нов браузър Edge, който използва проекта с отворен код Chromium и съответно енджина Blink. Първият официален билд на Edge с Chromium е наличен и като Canary preview, който ще получава актуализации на ежедневна база, което най-вероятно означава, че ще е пълен с различни проблеми. За сметка на това developer билдът ще получава актуализации на ежеседмична база, а бета билдът на всеки шест седмици.

Едва ли някой ще е изненадан, че Edge браузърът на външен вид изглежда като Chromium, но, както можеше да се очаква, в него има вградени някои специфични за Майкрософт услуги като Windows Defender SmartScreen, Bing и Microsoft News. Поддържа Chrome разширания в допълнение с тези, които са налични в магазина за разширения на Майкрософт.

Chromium-базираният Edge на Майкрософт вече е наличен официално за тестване 5

Наличен е и тъмен режим (Dark Mode), който може да бъде активиран от настройките:

Chromium-базираният Edge на Майкрософт вече е наличен официално за тестване 6

От Twitter потребителя WalkingCat разбираме, че и от Майкрософт са премахнали някои Google Chrome услуги:

Chromium-базираният Edge е наличен за потребителите на Windows 10, като за по-старите версии на Windows 8.1, Windows 7 и macOS се очаква да бъдат налични версии в близко бъдеще. Ако използвате Windows 10 и искате да изпробвате Chromium-базирания интернет браузър Edge, то можете да го изтеглите от тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Wine 5.5 с 32 поправени проблема
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments