Citra: Nintendo 3DS емулаторът идва безплатно за Android

0
115
Citra: Nintendo 3DS емулаторът идва безплатно за Android

Citra: Nintendo 3DS емулаторът идва безплатно за Android. Вече можем да играем Pokemon и Legend Of Zelda на Android устройствата си.

Citra е смятан за един от най-добрите Nintendo 3DS емулатори за компютър, който се предоставя за Linux, Windows и macOS. Сега обаче, за радост на всички Android потребители, разработчиците на емулатора публикуваха първата официална версия и за мобилната операционна система на Google.

Поради факта, че Citra е с отворен код, различни потребители вече бяха опитали да портнат емулатора и за Android, но са липсвали доста функционалности. Предварителната работа обаче е помогнала на разработчиците на Citra, защото част от работата портването вече е била свършена. Сега, след като емулаторът е наличен официално и за Android, потребителите могат да го свалят безплатно за своя смартфон или таблет от Google Play Store.

Въпреки вече свършената предварително от други разработчици работа обаче, това не винаги е било полезно за офицалния порт. Разработчиците на Citra дори публикуваха документ, който показва какви проблеми са имали и как всъщност предишната работа понякога е пречела. Въпреки това тук е първата официална версия, която включва всички функции и е максимално изчистена от проблеми.

Първата официална версия на Citra за Android има функции като възможност за въвеждане на текст от софтуерната клавиатура по време на игра, поддръжка за микрофон, поддръжка за камера, контролиране чрез движения и пр.

За да използвате Citra Nintendo 3DS емулатора при Android трябва да имате минимална версия на операционната система Android 8 (Oreo) 64-bit и поддръжка за OpenGL ES 3.2. Препоръчителните изисквания за процесора са Snapdragon 835 или по-мощен. Емулаторът може да бъде стартиран и на по-слаби телефони, но потребителите е възможно да изпитват проблеми като изпускане на кадри и ниско представяне.

Прочетете още:  Излезе нова версия на командния интерпретатор Bash 5.0

Първата версия на Citra за Android сега е в бета стадий на разработка, което означава, че можете да се натъкнете на различни бъгове. Ако намерите такива, то можете да ги съобщите директно на разработчиците в официалния форум или в Discord.

Налична е и платена версия на Citra, в която за $4.99 потребителите ще получат тъмен режим и texture filtering.

3/5 (2 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments