Clear Linux обмислят възможността за поддръжка на Windows 10 WSL

0
891
Clear Linux обмислят възможността за поддръжка на Windows 10 WSL

Clear Linux е дистрибуция, която се разработва от Intel, специално оптимизирана за работа с техни процесори, широко известна със своята бързина. Към момента Clear Linux е най-бързата Linux дистрибуция на пазара, благодарение на различните оптимизации, които се извършват от компанията по ядрото в тази посока, ставайки модел на подражание на различни други дистрибуции и дори на големи компании като System76.

Сега разработчиците на Clear Linux обмислят възможността за поддръжка на Windows Subsystem for Linux (WSL), като те считат, че тази система е станала важна за различни разработчици и начинаещи Linux потребители. Те са забелязали липсата на RHEL или CentOS при WSL, което отчитат като голяма възможност за Clear Linux да увеличи пазарния си дял сред хората, които имат интереси в облачните технологии, IoT и сървърите.

WSL е система, която позволява стартирането на Linux при Windows 10, а първата стъпка беше направена с появата на Ubuntu Bash с иизлизането на Anniversary Update през 2016-та година, което стана благодарение на сътрудничеството между Майкрософт и Canonical. Освен Ubuntu в момента в Windows Store се предлагат и Linux дистрибуциите openSUSE и SUSE Linux Enterprise Server, както и Debian.

Повече за намеренията на екипа от Clear Linux за добавяне на поддръжка за WSL можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Опера твърдят, че не Edge, а техният браузър е най-енергоспестяващ
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments