Cloudflare подобряват бърината при Linux криптираните дискове два пъти

0
62
Cloudflare подобряват бърината при Linux криптираните дискове два пъти

От Cloudflare са успели да подобрят използването на криптирани дискове при Linux, като са подобрили бързината два пъти.

Американската компания Cloudflare, която работи в областта на уеб услугите, предоставя решения срещу DDoS атаки, интернет сигурност, CDN мрежи и DNS услуги, е решила да подобри използването на криптирани дискове при Linux. Главната причина, е че от компанията използват криптирани дискове в техните дейта центрове и сървъри и са решили да оптимизират представянето, защото то не е било според техните очаквания.

От Cloudflare считат, че криптирането на дискове е задължително за всички модерни интернет компании, но много от тях все още не използват дисково критпиране, като за главна причина често се посочва намаляването на производителността.

Специалисти от компанията са започнали да разглеждат кода в Linux ядрото и са разбрали, че могат да се добавят различни оптимизации, при които се намалява броят на изчакванията и да се подобри асинхронното поведение. Едната от оптимизациите е имплементирането на Crypto API AES-XTS синхронен драйвър, който използва AES-NI по подразбиране, а при нужда използва AES.

Добавя се и нов флаг към dm-crypt, който указва да не се разтоварват crypto операциите, които се управляват вътре в контейнера. С добавените промени от Cloudflare отчитат двоен прираст в бързодействието и поради тази причина подчертават, че вече няма извинение да не се използва дисково криптиране, защото то вече се представя много добре.

В анонса се посочва още, че от компанията смятат да предоставят новите промени за сливане с основния код на Linux ядрото, но това няма да е в сегашния му вид. Той ще трябва да се подобри, защото специалистите са оптимизирали кода за определена конфигурация, а имайки предвид, че Linux работи на всякакви устройства, то подобрението няма да работи еднакво добре навсякъде.

Прочетете още:  Ubuntu Server 20.04 LTS няма да използва стария Debian инсталатор

Смятаме да предоставим тази работа в основния код на ядрото, но това най-вероятно няма да е в текущото му състояние. Въпреки че резултатите са окуражаващи, ние трябва да имаме предвид, че Linux е изключително гъвкава операционна система, която работи както на мощни сървъри, така и на малки IoT устройства и на най-различни процесорни архитектури. Текущата версия на подобренията просто оптимизира дисковото криптиране при определена работна конфигурация, при определена архитектура, а Linux се нуждае от решение, което да работи еднакво добре навсякъде“, се казва още в анонса.

Повече информация относно подобряването на бързодействието при използване на криптирани дискове при Linux можете да научите тук.

5/5 (1 Review)