Cortana няма да може да бъде спирана в Anniversary Update

0
34
Съвсем скоро ще можем да контролираме целия си дом с Windows 10 (видео)


В предстоящия голям ъпдейт за Windows 10 – Anniversary Update, Cortana няма да може да бъде спирана.

От Microsoft са решили, че в Anniversary Update няма да може да бъде спиран личният асистент Cortana по никакъв начин.

Въпреки че Cortana получи най-различни подобрения и ъпдейти като различни езици, по-добра интеграция с приложенията и календара, може да запомня най-различни факти относно потребителя, търсене само с Bing и използване само на Edge и пр., след няколко дни или по-точно на 2-ри август, тя вече няма да може да бъде спирана.

От Microsoft съобщиха, че това решение е съвсем преднамерено и е в резултат на интеграцията на Cortana директно в полето за търсене. С идването на Anniversary Update полето за търсене всъщност вече ще бъде Cortana, съобщават от компанията пред PC World.

„Потребителите ще могат да очакват още по-добри резултати от търсенето благодарение на Bing и Edge, а сега вече и на Cortana“, казват от Microsoft.

Всъщност потребителите все още могат да спират възможността на Cortana да събира информация, да събира данни за потребителя, да се спре свързването към различни приложения, дали да слуша глас или не, колко пресонализирани да са осъществените търсения, колко информация да събира. Това което обаче няма да е възможно е цялостното спиране на Cortana и използването на стандартно поле за търсене. Отсега нататък полето за търсене и Cortana ще са едно и също нещо.

Една от алтернативите, които се очертават пред потребителите, които използват Windows 10 е периодично да чистят информацията, която бива събирана, което е всичко друго, но не и много удобно. Други варианти са използването на Windows 7 и Windows 8.1 или мигрирането към друга операционна система като Linux или Mac OS X.

Прочетете още:  Ubuntu 20.04 Server инсталаторът с поправка в последната минута

Очакваме да видим колко добре ще е заключена тази опция и дали все пак ще бъде намерен начин Cortana да бъде забранена изцяло. Множество потребители не одобряват идеята за безогледното събиране на информация, а след този още по-нахален ход от страна на Microsoft, може да се появи допълнително недоволство сред потребителите им. За съжаление цялата операционна система бавно, но сигурно, се превръща в един голям спайуер и очевидно потребителите ще трябва да се отнасят като такъв с нея.

0/5 (0 Reviews)