Cortana вече ще търси само в Bing и ще използва само Edge

0
31
Съвсем скоро ще можем да контролираме целия си дом с Windows 10 (видео)


Полето за търсене в Cortana вече ще използва само Edge за браузър, а резултатите си ще намира чрез търсачката на Microsoft Bing.

Потребителите все още могат да настроят търсачка по подразбиране и кой браузър да е дефолтен в Windows 10, но ако бъде използван дигиталният помощник Cortana то винаги ще се използват Bing и Edge.

От Microsoft наричат това „интегрирано преживяване“ и вярват, че най-доброто, от което имате нужда когато използвате Cortana, е именно Bing. Само Bing може да разбере Cortana, и, разбира се, Edge изобразява най-добре Bing. Така че нека да обвържем в тясно сътрудничество Edge, Bing и Cortana.

Ryan Gavin, генерален мениджър от Microsoft обяснява, че това се налага, защото, след ръста при потреблението на Windows 10, от компанията са забелязали, че някои софтуерни продукти успяват да надхитрят системата и да препращат потребителите към търсачки, с които не е предвидено Cortana да работи.

Според Microsoft подобен резултат не е надежден и е непредвидим. Единственият начин да донесем на потребителя надежден резултат е като интегрираме Edge и Bing в Cortana – всичките създадени, за да правят повече за вас.

Изглежда от Microsoft повтарят грешката си със злоупотребяване с монополно положение, за каквито действия са съдени и глобявани нееднократно, като най-известните случаи се въртят около изоставения от тях вече браузър Internet Explorer.

Днес вече те хитруват, когато уж невинно обвързват услугите си с Cortana, оставяйки настройките за търсеща платформа и браузър по подразбиране без промени. След време, разбира се, ще се появят и неизменните хвалби за покачване на използването на Edge и Bing, както в момента четем и за увеличеното потребление на Windows 10, който се превърна в spyware и беше набутан на много потребители без въобще да го желаят.

Прочетете още:  KDE Plasma 5.16 ще дава възможност за влизане в UEFI при рестарт
0/5 (0 Reviews)