Darling ще продължи работа по използването на macOS приложения при Linux

0
916
Darling ще продължи работа по използването на macOS приложения при Linux

Darling е проект с отворен код, който започва да се развива през далечната 2012-а година, а неговата главна цел е даването на възможнот на Linux потребителите да използват приложения и игри за macOS по начин, подобен на този, по който Wine позволява стартирането на Windows приложения и игри.

За съжаление проектът не се развива с бързината, с която ни се иска и прогресът всъщност е доста бавен, но сега има новини около него и разработчиците се заемат с амбициозната задача да го забързат и да излизат с новини на всяко тримесечие.

Към момента те се борят с проблеми около подкарването на macOS приложения с графичен интерфейс с използването на нейтив OpenGL драйвъра за Linux. И докато този проблем предстои да бъде решен, те вече са успели да подкарат macOS Git на Linux. Едва ли има някаква причина някой да използва macOS Git на Linux, но това все пак е някакъв прогрес, който най-вероятно ще помогне и за работата на разработчиците за в бъдеще.

От Darling с радост съобщават и за присъединяването на нов разработчик. Джак Хоулел се присъединява към екипа, за да помогне с тежката задача, с която са се наели. Като главна причина за присъеднияването си към проекта той изтъква, че според него е дошло времето да се намери решение, подобно на Wine, което да позволява на потребителите да стартират macOS приложения при Linux.

С толкова много приложения, които са налични за macOS, Darling може да заеме едно много специално място в борбата за съвместимост при Linux, смята Хоулел. Той също така иска и се надява да подобри гейминга при Linux с предостаянето на множеството macOS игри при Linux, в което Darling проектът може да се окаже много полезен.

Прочетете още:  Apple изкарват iOS 12.1 утре с поддръжка за две SIM карти

Допълнително разработчиците съобщават, че е постигнат напредък при поддръжката на многонишковата работа на Python 3, която вече работи с Darling, подобряване на инфраструктурата за осигуряване на нормалната работа на Xcode, която засега е блокирана заради невъзможността за подкарване на приложения с графичен интерфейс, подобрено е xtrace управлението. Работата по xtrace все още не е завършена, но е близо до финалната права и скоро ще бъде слята с основния проект.

Повече информация за проекта Darling и подкарването на macOS приложения при Linux можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments