Dash to Dock v.63 добавя поддръжка за GNOME 3.28 и нови стилове за стартерите

0
874

Излезе нова версия на приставката за GNOME Dash to Dock, която добавя интересни функции за потребителите на тази Linux среда. Dash to Dock v.63 получава поддръжка за новата версия на GNOME 3.28, която е налична в дистрибуции като Fedora 27, Arch Linux, Ubuntu 18.04 LTS и пр, съобщават от Omg!Ubuntu!.

Разработчиците на тази приставка са добавили и още възможности, които позволяват добавянето на нови стилове при стартерите, които са вдъхновени от едно друго разширение, а именно Dash to Panel. Стиловете, между които може да се избира са Dashes, Segmented, Metro, Ciliora, Solid, Squares и Dots.

Добавена е и нова функция minimize-or-previews, която, ако е активирана, позволява при цъкане на стартер само с един прозорец да го минимизира. Ако обаче има отворени повече от един прозорец, то тогава се появява функцията за за преглед на тези прозорци, за да може потребителят да избере кой да бъде минимизиран.

Dash to Dock v.63 добавя поддръжка за GNOME 3.28 и нови стилове за стартерите 4
Снимка: Omg!Ubuntu!

Потребителите могат също така и да избират цвета на стила на стартерите, но функцията първо трябва да бъде активирана от Dash to Dock->Preferences->Appearance. Цветът ще се взема от основния цвят на приложението, което се използва. Например оранжево за Mozilla Firefox.

Dash to Dock v.63 ще се появи в близките седмици в сайта GNOME Extensions, а потребителите, които нямат търпение да го изпробват, могат да го свалят от Github и да го добавят ръчно просто чрез разархивиранеи поставяне на съдържанието в ~/.local/share/gnome-shell/extensions.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux драйвърът NVIDIA 440.31 е тук и носи със себе си интересни подобрения
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments