Debian 10.1 се очаква след месец

0
70
Debian Linux

Разработчиците на известната Linux дистрибуция Debian обявиха, че първото малко издание 10.1 се очаква да излезе след месец.

За поддръжката на изданието се грижат от Stable Release Managers екипа, подпомогнати от екипа за изданията Release Team, а за сигурността отговаря екипът Security Team чрез малки (point) издания и механизъм, наречен stable-updates.

Разработчиците съобщават, че следващото малко издание Debian 10.1 е планирано за 7-и септември 2019-а година, което е малко по-късно от по принцип планираното, но причините за забавянето са почивният период и конференцията DebConf 19.

След излизането на версия 10.1 от екипа ще се стремят да предоставят малки стабилни издания през периоди от 1-2 месеца, а oldstable издания ще бъдат публикувани през около 3-4 месеца.

От екипа молят за търпението на потребителите, които очакват отговор или имат заявка за качване, защото, както винаги първата актуализация на ново издание е свързана с много работа и всички са изключително заети.

Те предупреждават, че може да се случи така, че актуализация за ваш пакет да е прехвърлена за бъдещо малко издание, а причината е в натовареността и оптимизиране на работния процес. Спешните и сериозни поправки ще се ползват с приоритет.

На същия ден с излизането на Debian 10.1 ще бъде пуснато и малко издание за Debian 9.10 Stretch.

Повече информация можете да получите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  WRC 8 Linux DXVK Wine