Debian 10 "Buster" достигна първата си фаза от замръзналия стадий преди излизането на финалното издание

0
23
Debian Linux

Разработчиците на Linux дистрибуцията Debian обявиха достигането на първата фаза на замръзналия стадий и тя вече е започнала. На 12-и януари те са спрели да приемат нови transition промени и към момента работят по имплементирането на чакащите transition промени, приети преди това.

Transition промените представляват обновявания на пакети, при които се налагат корекции на зависимостите от други пакети, което води до временно премахване на пакети от Testing версията. След 12-и януари е спряно и приемането на повторно включване на вече изтрити пакети.

Първата фаза на замразяване ще продължи до 12-и март, когато ще бъде наложено пълно замразяване преди излизането на финалното издание, в който процес прехвърлянето на пакети от изданието Unstable към Testing ще бъде спряно напълно, след което започва интензивно решаване на различни бъгове, които пречат на издаването на финалната версия.

Към момента броят на подобни критични бъгове, спиращи излизането на крайното издание Debian 10 „Buster“ е доста висок – 577. При излизането на Debian 9 броят на тези грешки беше 275.

Финалното издание на Debian 10 „Buster“ се очаква да излезе през лятото на тази година, като официална дата все още не е обявена.

Повече за първата фаза на замръзване при Debian 10 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Purism публикуваха актуална информация относно проблемите при Librem 5 и партидите за изпращане