Debian може да върви на няколко мобилни устройства

0
15
Debian Linux


Martin Borgert от Debian съобщава, че работата по поддръжката за мобилни устройства на GNU/Linux операционната система продължава.

„Работата по Debian при мобилните устройства като мобилни телефони, таблети и ръчни компютри, продължава. По време на DebConf17, в Монреал Канада, се срещнаха повече от 50 участници, за да обсъдят възможностите и предизвикателствата пред Debian при мобилните устройства“, пише Martin Borgert в блог пост.

В блог поста се посочват и устройствата, на които Debian може да върви към момента и които са били показани на DebConf конференцията:

https://getchip.com/pages/pocketchip Samsung Galaxy S Relay 4G – Android смартфон, с физическа клавиатура
Pyra – модулен ръчен компютър с тъч скрийн, контроли за игри, Wi-Fi, клавиатура, няколко USB порта и слотове за SD карти. Той ще идва с предварително инсталиран Debian.
ZeroPhone – смартфон, базиран на Raspberry Pi Zero, с малка, класическа клавиатура за телефон, Wi-Fi, хардуерни ключове за телефония и микрофон. Устройството използва Debian-базираната Raspbian OS.
PocketCHIP – много малък ръчен компютър, който има клавиатура, Wi-Fi, USB и Bluetooth, като има възможност да работи както с Debian 8 (Jessie), така и с Debian 9 (Stretch).

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Razer пуснаха собствен геймърски смартфон
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments