Dell променя всички потребителски пароли поради пробив

0
25
Dell променя всички потребителски пароли поради пробив

Технологичният гигант Dell съобщи, че техният онлайн електронен магазин е претърпял „инцидент с кибер сигурността“. Пробивът е станал по-рано този месец, когато група анонимни хакери са пробили вътрешната мрежа на компанията.

На 9-и ноември от Dell са установили и прекратили неоторизирана активност в тяхната мрежа. Те са инициализирали опит за кражба на данни на техни клиенти – хеширани пароли, имейли, имена и пр. От компанията завяват, че няма никакви доказателства за това, че опитът е успял и че хакерите не са успели да достигнат до желаната информация.

Въпреки това обаче, за да осигурят пълната защита на своите клиенти, от Dell променят паролите на всички свои потребители, които са се регистрирали на Dell.com. Засега няма изнесена информация за това как е осъществен пробивът и колко акаунти са били изложени на опасност, но е потвърдено официално, че целта не са били данни за сметките за социално осигуряване и банкова информация.

Кредитни карти и друга важна информация не са били цел на атаката. Инцидентът няма никакъв ефект върху нито един от продуктите или услугите на Dell. При опита за кражба на информация от Dell моментално предприехме контрамерки и инициирахме разследване. Dell също така нае съдебна компания, която да проведе независимо разследване и да ангажира властите със случая„, казват от компанията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Apple намаляват производството на iPhone 7 заради ниски продажби
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments