Dell се присъединиха към Khronos Group

0
40
Излезе Vulkan 1.1.94 с две нови разширения


Dell е най-новата компания, която се присъедини към Khronos Group.

Khronos Group е организация, основана през 2000-а година, чиято цел е да предостави структура за ключовите играчи в индустрията, където те могат да си партнират при създаването на отворени стандарти и предоставянето на кросплатформени технологии.

Технологиите, които предоставят Khronos Group са ключови, като Vulkan, WebGL, OpenCL, OpenGL, OpenVX, OpenXR и пр., които се използват при най-големите платформи като Windows, Linux, Android, macOS.

В Khronos Group има членове като Nvidia, AMD, Google, Microsoft, Apple, Valve, Qualcomm, Pixar, Samsung, Amazon, Adobe, Nokia, Sony и много други, а сега, следвайки скорошното присъединяване на Razer, се присъединяват и Dell.

В сайта на Khronos, Dell направиха официален анонс, в който заявяват, че са развълнувани от присъединяването към Khronos Group, както и да вземат участие при технологиите от най-високо ниво.

Те заявяват, че иновациите са много важни за тях, като виртуална реалност, обогатена реалност, за следващите комплекти за компютри и лаптопи.

Пълния анонс можете да прочетете в сайта на Khronos.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma идва с по-добра GTK/GNOME интеграция на приложенията
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments