Devuan 3.0 „Beowulf“ Linux без systemd достигна бета версия

0
102
Devuan Linux

Devuan 3.0 „Beowulf“ Linux без systemd достигна бета стадий на разработка.

След като беше анонсирана преди няколко години, Linux дистрибуцията Devuan вече достигна бета стадий на разработка на своята трета версия, с кодово наименование „Beowulf“, която беше обявена преди няколко дни.

Devuan е Linux дистрибуция, базирана на Debian, която бива създавана от екипа без systemd. В частност Devuan 3.0 „Beowulf“ е базиран на Debian 10 и инсталационните образи, а също така и образите за минимална инсталация minimal-live са налични за сваляне от тук.

Промените при Devuan 3.0 „Beowulf“ са променено поведение на командата su, която вече трябва да се използва като ‘su -‘, ако искате да получите root пътя, firefox-esr изданието вече не изисква pulseaudio, като сега можете да премахнете спокойно pulseaudio и да използвате ALSA.

Разработчиците отбелязват, че ако имате проблеми със звука, то трябва да проверите файла /etc/pulse/client.conf.d/00-disable-autospawn.conf, където редът autospawn=no трябва да е коментиран по този начин:

#autospawn=no

Подробна информация за това как да използвате всеки един от инсталационните образи можете да получите от включените README.txt файлове.

Повече подробности около изданието Devuan 3.0 „Beowulf“ можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  State of Decay 2 Juggernaut Edition Linux DXVK Wine
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments