Дупките в сигурността на Flash Player биват използвани от повечето експлойти

0
48
Дупките в сигурността на Flash Player биват използвани от повечето експлойти


Повечето експлойти продължават да се опитват да се възползват от дупките в сигурността на Flash Player, заплашвайки не само Windows, но и Linux и Mac също така.

Flash Player продължава да представлява опасност за компютрите по целия свят поради своите дупки в сигурността.

Ново изследване на RecordedFuture показва, че кибер-престъпниците все още продължават да търсят уязвимости в него и да ги използват, за да нападат компютри.

Данните от изследването сочат, че през тази година шест от десет експлойта използват уязвимости във Flash Player, като по този начин всяка една уязвимост бива използвана от седем експлойта.

Internet Explorer, Windows и Silverlight също имат доста уязвимости, които са прицел на експлойтите, а уязвимостта CVE-2016-0189, която е намерена в Internet Explorer е една от най-често използваните от престъпниците.

Дупките в сигурността на Flash Player се използват от експлойти като Magnitude, RIG, Angler, Nuclear Pack, Spartan и Neutrino, а тези на Internet Explorer биват използвани от Sundown, Neutrino, RIG, Magnitude и др.

Уязвимостта CVE-2015-7645 на Flash Player обаче предизвиква специално внимание от страна на експертите, защото тя засяга не само Windows, но също така и Linux, и Mac OS. и от RecordedFuture съобщават, че тя е на прицел от множество експлойти.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  GNOME се сдобива с алтернатива на Microsoft Paint