DXVK – проектът, който позволява да се играят DirectX 11 игри при Linux получи ново издание (видео)

0
4871
Излезе Vulkan 1.1.94 с две нови разширения

Към момента в приложението, което позволява стартиране на Windows приложения и игри Wine, се използва преминаване от DirectX 11 към OpenGL, което е свързано със загуба на производителност и други най-различни проблеми. Проектът DXVK на Philip Rebohle приема друг подход и имплементира използването на Vulkan на мястото на OpenGL (Direct3D11-over-Wine), което води до по-висока производителност.

Въпреки че DXVK е ново начинание, едва от ноември месец миналата 2017 година, резултатите, които постига са впечатляващи. За потребителите вече е налична версия 0.31, в която има нови вълнуващи подобрения. Поправени са различни проблеми при Linux драйвъра на Nvidia и е добавена теселация при синтетичния графичен тест Unigine Heaven, когато в него се избере използването на DirectX 11.

Можем да се надяваме, че добрата работа ще продължи с тези темпове и до края на годината ще се радваме на впечатляващи резултати, а кодът на DXVK да бъде слят с основния код на Wine. Работата по транзитирането на DirectX 12 към Vulkan вече започна преди три месеца и също набира скорост.

Вижте интересен тест на играта The Witcher 3 с DXVK 0.31, която наскоро беше изчистена от графични бъгове, но със сегашната имплементация с транзитиране към OpenGL, има много ниска производителност. С DXVK производителността е далеч по-добра, а това е едва началото:

 

 

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 вече не е безплатен. Цените започват от $119