Дялът на Bing расте съвсем очаквано

0
40
Дялът на Bing расте съвсем очаквано


Дялът на търсачката на Майкрософт Bing расте, докато тази на Google губи част от своя.

Разбира се, Google продължават да са най-използваната търсачка и ще остане такава през следващите години, но дялът на Bing расте с всеки изминал месец.

Последните статистики, които изнасят от comScore за САЩ, показват че Google бележи спад за своята търсачка, докато Bing бележи прираст, в сравнение с миналия месец.

От Майкрософт са постигнали дял от 21.9 за юли месец 2016-та година, което е скок с 0.1% спрямо юни, докато от Google губят 0.4%, до стойности от 63.4% пазарен дял. И докато този скок при Bing не изглежда никак голям, той бавно се приближава към бариерата от 22% и е вторият най-голям играч в тази сфера след Google. Yahoo са на трето място с 12.1%, следвани от Ask с 1.5% и AOL с 1.1%.

Разбира се, без никакво съмнение, причината за покачването при Bing не е защото той е станал по-добър, предлага нещо в повече или потребителите го харесват повече от преди. Причината е в новата операционна система на Майкрософт Windows 10, която след големия ъпдейт Anniversary Update вече използва за търсене само Cortana, която пък от своя страна използва само Bing и Edge.

По този начин потребителите без да искат използват постоянно търсачката на Майкрософт, като не им се предоставя друг избор, а те пък от своя страна бележат ръст, колкото и изкуствен и наложен насилствено да е той, при използването на търсачката и браузъра им.

След Anniversary Update за всяко едно търсене, което се осъществява от страна на потребителя вече се използва само и единствено Cortana, което автоматически означава, че се използва и Bing, което пък води до така мечтания от Майкрософт ръст на дяла на търсачката. На потребителите не се предоставя избор за офлайн търсене, както и избор за спиране на Cortana. След Anniversary Update Cortana вече не може да бъде спирана.

Прочетете още:  GNOME 3.36.2 е тук с поправки на сривания и други подобрения
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments