Дялът на Windows 7 започва отново да расте, след като безплатната оферта за ъпгрейд към Windows 10 свърши

0
45
Пазарният дял на Windows 10 отново е в застой


Windows 7 продължава да е водещата операционна система в световен мащаб с дял от 47.25%, като след него се нарежда Windows 10 с 22.99%.

Изведената статистика от две различни агенции обаче се различава доста. Според StatCounter Windows 7 за пръв път пада под 40% и бележи нива от 39.93%, докато от Net Applications посочват, че Windows 7 държи 47.25% от пазара.

И в двата случая обаче Windows 7 е на първо място по неоспорим начин и изглежда това ще остане така още известно време.

След като едногодишната възможност за безплатен ъпгрейд към Windows 10, която беше дадена на потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 от Майкрософт приключи, Net Applications са забелязали отново ръст в дяла на Windows 7, като отново гони 50%.

Дялът на Windows 7 започва отново да расте, след като безплатната оферта за ъпгрейд към Windows 10 свърши 5

В същото време обаче дялът на Windows 10 също расте и през последния месец отбелязва ръст от 21.13 на 22.99%. И докато все пак има растеж, то трудно биха могли да се достигнат нивата, които бяха отбелязани в периода на безплатния ъпгрейд.

От Майкрософт обаче се надяват, че през следващите месеци растежът ще продължи и бизнесът най-после ще започне преминаване към новата операционна система. Твърде е вероятно компанията да изживее още един Windows XP момент през 2020-та година, когато изтича срокът за поддръжка на Windows 7. Дори две години след като официално беше спряна поддръжката на Windows XP, тя продължава да държи цели 10% от пазара.

Дялът на Windows 7 започва отново да расте, след като безплатната оферта за ъпгрейд към Windows 10 свърши 6

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе GNOME 3.34 с множество подобрения