eBay също изоставя Windows Phone

0
20
eBay също изоставя Windows Phone


Тежката битка на Windows Phone продължава, но изглежда, че съвсем скоро ще я загуби. Днес Майкрософт спряха поддръжката за още едно Windows Phone приложение, а eBay окончателно го изостави.

След като Сатя Надела шеф на Майкрософт сам призна, че са се издънили с Windows Phone, нещата приеха своя логичен ход и компанията започна да изтегля Lumia телефоните от пазара малко по-късно през тази година.

След това малко по малко различни приложения за Windows Phone започнаха да изчезват, като например YouTube приложението. Имайки предвид ниския пазарен дял от едва 0.8% и това, че Android за три месеца осъществява продажби, за които на Майкрософт са нужни девет, подобен ход едва ли учудва някого.

eBay само затвърди неизбежния край на историята, след като направи анонс в Windows Store в описанието на собственото си приложение, че официалният клиент е премахнат, а на потребителите се препоръчва да използват директно страницата оттук насетне.

„Считано от 30-ти септември eBay приложението за Windows вече няма да е налично. Вие все още можете да пазарувате от eBay като посетите eBay.com, използвайки вашия браузър“, се казва в анонса на страницата.

В повечето случаи, при такава ситуация, когато е премахнато конкретно приложение, потребителите могат да се надяват, че ще се появи универсално приложение, разработено от Майкрософт, което да поддържа както Windows 10, така и Windows 10 Mobile. За момента обаче няма абсолютно никакви новини относно подобно начинание.

По-рано тази година Amazon и PayPal също премахнаха своите приложения за Windows. Те също посъветваха своите потребители да продължат да ги посещават използвайки браузъра си, както ги съветва сега и eBay.

Прочетете още:  EXT4 получи допълнителна защита срещу зловредни контейнери

Положението за Windows Phone става все по-лошо, но от Майкрософт не предприемат никакви мерки, за да спрат тази тенденция, което кара все повече разработчици да мигрират към iOS и Android.

В същото време компанията от Редмънд дори помага за влошаването на нещата, след като днес от компанията разкриха, че приложението Lumia Highlights повече няма да получава ново съдържание. Това приложение беше разработено с идеята да дава възможност на Limua потребителите да извличат най-доброто от своите устройства и дори получи голям ъпдейт през тази година, но сега от Майкрософт изглежда са променили своите планове и изоставят Lumia Highlights.

В съобщение изпратено до потребителите Майкрософт казват, че Lumia Highlights няма повече да получава ново съдържание и ги съветва да използват други канали, от които да получават помощ, новини, статии пр. за Lumia.

Към момента няма абсолютно никаква информация какво е довело до това решение, но отдавна за всички е ясно, че Майкрософт вече са се фокусирали в Surface Phone, който за момента е най-добрата им алтернатива.

0/5 (0 Reviews)