Екипът на Firefox смята да използва Flash и вградения PDF четец на Google Chrome

0
32
Екипът на Firefox смята да използва Flash и вградения PDF четец на Google Chrome


От Mozilla обявиха, че възнамеряват да намерят начин в браузъра Firefox да бъдат използвани Flash и вградения PDF четец на Google Chrome.

Проектът [url=https://wiki.mozilla.org/Mortar_Project“ target=“_blank]Project Mortar[/url] е съсредоточен точно върху тази цел, като от Mozilla се надяват да спестят работата на разработчиците си по разработването и подобряването на функции, които са важни, но не са от основните в браузъра.

Вместо това те смятат да имплементират начин, чрез който ще биват използвани услугите, които се предоставят от браузърите Google Chrome и Chromium. Това ще позволи на Firefox да се възползва от PDF четеца и Flash плейъра на Chrome.

„Проектът Mortar има за цел да редуцира времето, което от Mozilla влагат за разработването на различни технологии, които предоставят цялостно интернет преживяване, но не са основни функции на уеб платформата. Ще търсим възможности да заместим подобни функции с вече съществуващи алтернативи, което включва и алтернативи от други браузъри“, обяснява Johnny Stenback.

Конкретно, според плановете на Mozilla, Firefox ще използва [url=https://developer.chrome.com/native-cli … per_stable“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Pepper API[/url] на Google, както и вградения PDF четец [url=https://pdfium.googlesource.com/pdfium/+/master“ target=“_blank“ rel=“nofollow]pdfium[/url], който е с отворен код и се стартира в sand-box режим, което осигурява много по-високо ниво на сигурност.

Засега тези планове са оформени като концепция, а от Mozilla смятат да имплементират кода в публичните версии през следващите месеци. Разработчиците се надяват да започнат с интеграцията на PDF четеца през първата половина на следващата 2017-та година.

Johnny Stenback заяви, че ако Firefox и Pepper API работят заедно добре, то поддръжката на NPAPI ще бъде премахната изцяло от браузъра.

Прочетете още:  Microsoft преследва пират, намира го и го предава на съда
0/5 (0 Reviews)