Екипът на Lubuntu има нужда от вашето мнение

0
40
Екипът на Lubuntu има нужда от вашето мнение


Simon Quigley от екипа на Lubuntu е решил да попита потребителите относно размера на образите, в които се предлага дистрибуцията.

Това той направи в съобщение в блога на дистрибуцията. От екипа са създали анкета с наименование „CD Size Poll“, където потребителите могат да изразят своето мнение дали искат да видят ISO имиджите, в които се предлага Lubuntu в по-голям размер от стандартно CD, а именно в DVD размер.

Това е важно решение и екипът на дистрибуцията не може да направи подобна стъпка без да се добита до своята общност. Разработчиците дават всичко от себе си, за да успяват да побират дистрибуцията в стандартно CD, но в днешно време това става все по-трудно.

„Технологията се развива постоянно, както и Lubuntu. Приложенията, които сме използвали в миналото постоянно растат на размер и ще продължават. В същото време устройствата за запазване на данни също нарастнаха през годините. Към момента се опитваме имиджите да се побират на едно обикновено CD, чийто стандартен размер е 700MB. За съжаление става все по-трудно да ги съберем в този размер“, казва Simon Quigley.

Целта на Lubuntu е да предостави на потребителите лека и бърза дистрибуция. Тя използва графичната среда LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment), която собствениците на стари машини на по 10 и дори 15 години, могат да инсталират и използват безпроблемно. За в бъдеще Lubuntu ще премине към LXQt, но ще си остане също толкова лека и това ще е основната цел на екипа на дистрибуцията.

В същото време нарастването на имиджите може да е проблем за някои потребители. Затова, ако ви засяга този казус, можете да посетите създадената анкета и да изразите вашето мнение по въпроса.

Прочетете още:  Windows 10: Получаване на администраторски права върху файл или папка
0/5 (0 Reviews)