Емулаторът за Nintendo 64 RetroArch вече ще работи с Vulkan. Решават се проблемите със скоростта

0
42
Емулаторът за Nintendo 64 RetroArch вече ще работи с  Vulkan. Решават се проблемите със скоростта


Емулаторът RetroArch получава плъгин, чрез който да получи поддръжка за Vulkan графичното API.

RetroArch е крос-платформен емулатор за Nintendo 64, който се предлага за Windows, Linux, Mac OS X/iOS, Sony PS и Android.

С години емулацията на игри от Nintendo 64 беше с лошо качество и ниска скорост, сравнено с емулацията при Nintendo Gamecube и Wii. Проблемите бяха толкова лоши, че изглеждаше, че никога няма да се постигнат скорости, които да позволяват нормална игра.

Софтуерното рендиране е твърде бавно за сегашните графични процесори, а старите версии на OpenGL имат твърде ограничени възможности при предоставянето на препрограмиране в съотношение 1:1 и портването на Angrylion към GL.

Най-накрая обаче тази неприятна ситуация ще се промени и от Libretro представиха нов плъгин за Nintemdo 64, който е имплементиран чрез Vulkan. Според тях това ще е революция, която ще промени емулацията на Nintendo 64 завинаги и ще позволи повече да не се използват проблемните HLE видео плъгини.

От Libretro обясняват, че новостта не е само във видео плъгина, а е извършена цялостна реимплементация и портване на Angrylion към Vulkan, което най-сетне ще позволи добро качество на емулацията и скорости, които да се доближат до нормалните, които да позволят комфортна игра.

Новото начинание е уникално, защото за пръв път проект за емулация на Nintemdo 64 получава поддръжка за Vulkan. За пръв път се използва преимуществото на асинхронното изчисляване при хардуерната растеризация при емулиране на графични процесори.

За пръв път Angrylion е портнат към графично API и за пръв път RDP LLE видео рендъра за Nintendo 64 ще може да работи на пълна скорост. Новото начинание отбелязва нова епоха на емулацията при Nintendo 64, след години на неточна емулация на високо ниво при RDP, което я прави почти неизползваема.

Прочетете още:  Ето как да спрем Windows 10 да се рестартира автоматично след ъпдейт

За да можете да използвате новата революционна технология ще трябва да имате последна версия на емулатора RetroArch, а картата ви трябва да има поддръжка за Vulkan.

Първата алфа версия вече е налична за сваляне тук.

0/5 (0 Reviews)