Ето как да ъпгрейднете до Windows 10 Creators Update още сега

0
22
Ето как да ъпгрейднете до Windows 10 Creators Update още сега


RTM билдът вече е наличен и за крайните потребители. Изглежда, че от Майкрософт нямат търпение, въпреки официално обявената дата 11-ти април.

ISO образите за Windows 10 Creators Update вече са официално налични на страницата на Майкрософт и всеки може да ги свали и инсталира начисто. Това се случва малко след като Creators Update придоби RTM статут.

За щастие обаче има и по-лесен начин за ъпгрейд към най-новата голяма версия Creators Update.

Трябва да свалите все още неофициално анонсираната версия на Windows 10 Update Assistant оттук. Този инструмент беше публикуван от Майкрософт през миналата година, за да помогне на потребителите да осъществяват по-лесни ъпгрейди към нови версии на Windows 10. Последната версия на Windows 10 Update Assistant има поддръжка и за Creators Update.

Засега инструментът не е обявен официално, като се очаква това да се случи с официалното излизане на Creators Update.

След като сте свалили Windows 10 Update Assistant го стартирайте и ще видите, че той е осъществен под формата на wizard или инсталация стъпка по стъпка, която води потребителя.

Ето как да ъпгрейднете до Windows 10 Creators Update още сега 3

Приложението автоматично ще сканира хардуера и наличното пространство, за да прецени дали компютърът може да бъде обновен до Creators Update. Ако вашият компютър бъде одобрен, просто трябва да натиснете Next.

След това Creators Update ще бъде свален на вашия компютър, така че ви трябва добра връзка, за да стане това по-бързо. След като свалянето приключи, инструментът ще ви попита за рестарт на машината, за да започне инсталацията.

След рестарта ще бъдете препратени към екран, който ще ви показва в проценти докъде е стигнал процесът. Трябва да имате предвид, че компютърът ще се рестартира няколко пъти, за да може процесът да бъде завършен напълно.

Прочетете още:  Заведоха дела за милиарди долари срещу Google и Facebook заради GDPR правилата в ЕС

След като процесът приключи, ще ви бъдат предоставени някои настройки по поверителността, кото са въведени в Creators Update и не ги е имало в предишните издания.

Можете да прочетете внимателно за какво е всяка опция, като към всяка една от тях е предоставена и информация.

След като направите вашия избор относно настройките по поверителността, просто отново натискате Next и инсталаторът ще довърши инсталацията и ще ви изкара на десктопа ви, като ще има и интро, което да ви покаже, че вече сте с Windows 10 Creawtors Update.

Разбира се, винаги можете да проверите версията и с winver в старт менюто. Последният билд на Creators Update е 15063, като официалната версия на цялото издание е 1703.

0/5 (0 Reviews)