Ето как да направите скрийншот на дълги интернет страници с Firefox

0
501
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Ако все още не сте изпробвали функцията за заснемане на екрана при интернет браузъра Firefox от версия 57 насам, известен още като Firefox Quantum, сега е време да го направите. Освен всички други подобрения и нови функции, от Mozilla предоставят на потребителите изключително удобен инструмент, с който вече по много лесен начин можете да снимате абсолютно всичко в една интернет страница.

Инструментът за заснемане на екрана при Firefox Quantum се предлага за всички големи десктоп операционни системи – Windows, Linux и macOS. С него заснемането на дълги страници (scrolling screenshot) вече е по-лесно от всякога, без нуждата да наставяте снимки, всичко става само с два-три клика на мишката.

А ето как става това – отворете желана от вас страница и в адрес лентата ще намерите три точки (Page Actions), където можете да изберете опцията за заснемане на екрана Take a Screenshot:

Ето как да направите скрийншот на дълги интернет страници с Firefox 9

След това ще ви се появи един прозорец в горния десен ъгъл, с няколко опции. За заснемане на цяла страница, независимо колко е дълга тя, изберете „Save full page“:

Ето как да направите скрийншот на дълги интернет страници с Firefox 10

Сега остава само да изберете дали изображението да се качи в облака на Mozilla, където ще е налично през следващите две седмици и да го споделите с други от там или да го свалите на вашия компютър и да го качите на хост по избор или да обработите снимката за собствени нужди.

Ето как да направите скрийншот на дълги интернет страници с Firefox 11

А ето го и резултата:

Ето как да направите скрийншот на дълги интернет страници с Firefox 12

Разбира се, инструментът не предлага само това, а дава възможност и за заснемане само на определен регион, който можете да изберете с мишката, на предварително зададени от браузъра региони според елементите на страницата, а също така можете да заснемете и само видимата към момента част от сайта, с избирането на опцията Save visible.

Прочетете още:  В Google Chrome все още няма поддръжка за анимирани png изображения
0/5 (0 Reviews)