Ето как да получите безплатен ъпгрейд към Windows 10

0
88
Windows 10

Вижте как да получите безплатен ъпгрейд към Windows 10 докато още е възможно.

Амбициозната цел на Майкрософт, заявена преди години Windows 10 да бъде използван на 1 млрд. устройства все още не е изпълнена, въпреки че крайният срок, поставен за това, отдавна изтече.

Това беше и една от главните причини от компанията да предоставят на потребителите на Windows 7 и Windows 8 възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 10. И докато официално тази промоция приключи още на 29-и юли 2016-а година, от Майкрософт отказват да я спрат и тя е все още налична.

Оттогава винаги е налична възможност за безплатен ъпгрейд по един или друг начин. Дори имаше инициатива за хора с увреждания, които също можеха да ъпгрейднат безплатно, а интересното при това начинание беше, че потребителят по никакъв начин не трябваше да удостовери, че има някакви проблеми и така на практика всеки можеше да се възползва от офертата като излъже, че има увреждания.

Дори и до ден днешен възможността за безплатен ъпгрейд все още е налична неофициално и може би ще остане отворена, докато от Майкрософт не изпълнят целта си Windows 10 да работи на 1 млрд. устройства. Да получите ъпгрейд към Windows 10 сега е по-лесно от когато и да било. Ето как да го направите.

Как да получите безплатен ъпгрейд към Windows 10

  • Свалете безплатния инструмент за създаване на инсталационна медия Media Creation Tool.

Ето как да получите безплатен ъпгрейд към Windows 10

  • След като свалите инструмента, следвайте стъпките в зависимост от това дали искате да ъпгрейднете вашия компютър или да създадете инсталационна медия с Windows 10.
  • Пристъпете към инсталацията на Windows 10, като се подсигурите, че компютърът е вързан към интернет.
Прочетете още:  Intel готвят големи промени за Linux Kernel 5.5

Ако вашият компютър е съвместим с Windows 10 според стандартите на Майкрософт, инструментът ще инсталира Windows 10 1909 или познат още като November 2019 Update.

И това е всичко. Вашата инсталация е активирана автоматично без да си плащате за нея, а дали това е така можете да проверите от Settings->Update & Security->Activation. Там ще видите съобщението „Windows 10 is activated with a digital license linked to your Microsoft account“.

Инсталираното издание ще е същото като това, което сте имали инсталирано преди това. Например, ако сте имали инсталиран Windows 7 Home, то ще получите лиценз за Windows 10 Home.

Предвид това, че поддръжката на Windows 7 изтича на 14-и януари 2020-а година, много потребители може да са заинтригувани от възможността да преминат към Windows 10 най-малкото от съображения за сигурност. Голяма част от потребителите обаче засега не възнамеряват да преминат към Windows 10 поради различния интерфейс, постоянното подслушване и безбройните проблеми.

5/5 (1 Review)