Ето какви проблеми носи Windows 10 2004

0
529
Windows 10 BSOD

Ето с какви проблеми можете да се сблъскате с най-новия ъпдейт Windows 10 2004.

След като днес от Майкрософт започнаха да спускат Windows 10 2004 към потребителите, от компанията обявиха и за проблемите, които са известни към момента с новия ъпдейт.

Независимо от някои новости, с които идва новото издание, проблемите, които го съпътстват, не могат да бъдат пренебрегнати. Въпреки че Windows 10 2004 беше забавен с няколко седмици именно поради различни проблеми, от Майкрософт изглежда отново не успяха нито да спазят разписанието си, нито да поправят всички бъговеи и да предоставят на изтерзаните си потребители първия безпроблемен ъпдейт, който и досега остава химера.

Проблемите, за които съобщават от Майкрософт включват сини екрани или пък невъзможност компютърът да не успее да се рестартира след ъпгрейд към Windows 10 2004. Някои Windows 10 устройства с Realtek също така могат да иизпитат проблеми със свързването на Bluetooth към повече от едно устройство.

Проблеми може да има при потребителите на по-стари модели видео карти на NVIDIA с версия на драйвъра по-ниска от 358.0, разрешаването на функцията Variable Refresh Rate (VRR) при видео картите на Intel може да не работи коректно, като тези проблеми са особено изявени при DirectX9, може да нямате инпут на мишката и да изпитвате проблеми с нея при приложения и игри, използващи GameInput Redistributable.

Включването на Thunderbolt док при някои устройства може да доведе до син екран, ако Kernel DMA Protection защитата е включена, а опцията Windows Hypervisor Platform е спряна, Windows 10 компютри, някои от които Microsoft Surface Pro 7 и Surface Laptop 3, ако са с включена опцията „Always On, Always Connected“ може да изпитват проблеми с рестарти и различни грешки, компютъри с aksfridge.sys или aksdf.sys има възможност да не могат да инсталират Windows 10 2004 или пък да не успеят да стартират след успешна инсталация и още.

Прочетете още:  GIF форматът стана на 30 години

Към момента тези проблеми са със статус „Разследват се“, като потребителите само могат да се надяват на бързо поправяне на някои от по-сериозните бъгове. Имайки предвид лошия опит от минали издания, когато някои от проблемите дори не биват поправяни никога, то надеждите не са особено силни.

Изглежда още едно алфа издание беше спуснато към потребителите със статус на стабилно и е повече от ясно, че Windows 10 потребителите ще трябва да свикват с това или просто ще трябва да потърсят подходяща алтернатива на все по-проблемната операционна система на Майкрософт.

Повече за проблемите, които идват с Windows 10 2004 можете да научите от официалната страница на Майкрософт.

1/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments