Ето какво да очакваме от Linux Mint 18.3

0
42
Ето какво да очакваме от Linux Mint 18.3


Clement Lefebvre разкри някои детайли около предстоящото трето издание от 18 серия на GNU/Linux дистрибуцията Linux Mint.

Lefebvre съобщава, че разработката на Linux Mint 18.3 е започнало и вече са се очертали някои интересни промени.

Има промени по екрана за вписване и той вече може да бъде конфигуриран както никога досега. Добавена е липсващата функция за автоматично вписване след смяната на мениджъра за вписвания от MDM на LighDM.

Добавена е и възможност да бъде скрит списъкът с потребителски имена при вписване и те да бъдат писани ръчно. Slick грийтърът вече поддържа numlockx – пакетът, който дава възможност за автоматично включване на NumLock при стартиране на системата.

Графичната среда Cinnamon получава възможността за хибридно заспиване, а инструментът за софтуерни източници (Software Sources) е портнат към GTK3 и получава поддръжка за HiDPI.

Ето какво да очакваме от Linux Mint 18.3 3

Много работа е свършена и по софтуерния мениджър (Software Manager), който вече не използва WebKit и е преработен основно за да предостави на потребителите по-добър интерфейс и едно по-добро преживяване.

Той също е портнат към GTK3 и също получава HiDPI поддръжка. Направени са подобрения, които водят до три пъти по-бързото му стартиране.

Бекендът на софтуерния мениджър е портнат към AptDaemon и вече не е необходимо да се въвежда парола, за да се разглеждат приложения.

Също така, веднъж щом паролата е въведена, софтуерният мениджър ще я помни и при нужда от инсталиране или премахване на приложения вече няма да има нужда да се внася всеки път поотделно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Wi-Fi 6 е тук. 4 пъти по-бърз от сегашния