Ето какво се случва с компютъра ви, когато е ударен от малуера Petya (видео)

0
31
Malware


Petya е опасен вирус за Windows, който след като зарази компютъра ви изчаква между 10 и 60 минути, рестартира го и започва процес по криптиране. Този процес е документиран във видео, което ще ви предоставим тук.

След успешната масивна атака на WannaCry, последните няколко дни светът е застрашен от друг опасен малуер Petya, който също атакува Windows и се маскира като криптовирус, но малко по-късно се разбра, че всъщност той е от типа wiper.

Извършените търсения от потребителите в Google относно криптовирусите, или също така познати като ransomware, са се увеличили неимоверно през последната година.

Хората все повече се опасяват да не станат жертва на този тип атака, за която от Kaspersky още миналата година алармираха, че се превръща в много голям проблем.

Вероятно, позовавайки се на този интерес, потребителят на Youtube [url=“ data-rel=“lightbox-video-0]danooct1[/url], създава и публикува видео, в което се показва точно как работи малуерът Petya и какво се случва с компютъра ви, ако сте станали негова жертва.

Във видеото биват показвани самото заразяване, рестартирането на машината и процесът по криптиране. Можете да видите всичко това в следното видео:

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  WikiLeaks публикуваха данни за инструмент за заразяване на MBR при Windows